Subota, 04.05.2024.

Ibrahimović se oporavlja na tajnom mjestu, objavio snimak “vibrirajućeg” koljena

Nedjelja, 19.06.2022. | Najnovije | Sport

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović muči se da povrati potpunu funkcionalnost lijevog koljena, operisanog u maju zbog rekonstrukcije ligamenta i povrede koja mu je zadavala ogromne probleme prošle sezone.

Napadač Milana na Instagramu je objavio novi story o rehabilitaciji koljena, kao što je to činio prije operacije, uz još jedan video na kojem se vidi pražnjenje vode koju ima u koljenu.

Ibrahimović pokušava spojiti oporavak i godišnji odmor. Oporavak se odvija u vili na strogo tajnom mjestu, a vila se nalazi blizu mora i potpuno je ograničenog pristupa.

Snimak “vibrirajućeg” koljena koji je objavio nije nimalo ugodan, a Ibra ima samo jedan cilj. Na teren se želi vratiti u januaru, kada se nakon pauze zbog Svjetskog prvenstva u Kataru nastavlja prvenstvo Serije A.

Podsjetimo, Zlatan je podvrgnut artroskopskoj operaciji rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena na kraju sezone. Operaciju je izveo Bertrand Sonnery-Cottet, u prisutnosti klupskog ljekara Milana Stefana Mazzonija, u bolnici Jean Mermoz u Lyonu. Uz rekonstrukciju ligamenta urađeno je bočno učvršćivanje i sanacija meniskusa.

Četrdesetogodišnji Ibrahimović se vratio u redove Rossonera u januaru 2020. godine nakon što je napustio LA Galaxy te je postao jedan od najvažnijih igrača u timu trenera Stefana Piolija. Prema pisanju italijanskih medija, blizu je potpisa novog ugovora s Milanom zbog kojeg je spreman pristati na smanjenje plate.