Subota, 27.04.2024.

Real i Manchester dogovorili transfer Casemira

Četvrtak, 18.08.2022. | Globus | Najnovije | Sport | Vijesti

Manchester United je poslao veoma primamljivu ponudu Casemiru, nogometašu Real Madrida, nadajući se da će ga motivisati da pređe na Old Trafford.

Ponuda za Casemira je značajno bolja u odnosu na 11 miliona eura koliko trenutno zarađuje u Realu po sezoni. Međutim, Crveni vragovi nisu direktno kontaktirali Real nego su se odlučili za drugačiju strategiju, odnosno da je Brazilac prenese i potrudi se da ga klub pusti bez previsoke odštete.

Nešto slično je Inter pokušao prije nekoliko godina u slučaju Luke Modrića.

Manchester United je navodno spreman izdvojiti oko 60 miliona eura, što se čini malo za tridesetogodišnjeg igrača njegovog kvaliteta.

Casemiro razmišlja o prelasku u United zbog bolje finansijske ponude, ali i zbog mogućnosti da se bliži kraju avanture u Realu nakon sedam uspješnih godina i brojnih titula.

Real čeka razvoj situacije i poštovat će želje igrača koji se smatra legendom kluba u drugoj najuspješnijoj eri u historiji. Madriđani bi voljeli da on ostane, no kao što je bio slučaj sa Sergiom Ramosom i Raphaelom Varaneom, pokušali su se osigurati dovođenjem Eduarda Camavinge i Aureliena Tchouamenija.
KLIX/PRESS