Subota, 27.04.2024.

Otac Lane Pudar u trenutku osvajanja zlata bio na utakmici Veleža i gledao prenos (VIDEO)

Četvrtak, 18.08.2022. | BiH | Najnovije | Sport | Vijesti

LANA PUDAR, 16-godišnja Mostarka, osvojila je jučer naslov europske prvakinje na 200 metara leptir na Europskom prvenstvu u Rimu. 

U glavnom gradu Italije s tribina su je bodrili majka i brat, a otac Velibor bio je u Gabeli na utakmici mostarskog Veleža, svog bivšeg kluba. Nekadašnji golman ne propušta utakmice Veleža, pa je tako i jučerašnju Laninu utrku pratio s ostalim navijačima kluba. 

Gledali su na stadionu GOŠK-a prijenos putem mobitela, a kad je Lana prva došla do cilja, nastala je ludnica u Gabeli. Velibor je slavio, a ostali navijači su mu čestitali i skandirali ime plivačice koja je osvojila povijesno zlato za BiH. Ranije je na istom prvenstvu u Rimu Lana Pudar na 100 metara leptir osvojila bronzu.

Video pogledajte OVDJE

Velibor Pudar bio je golman Veleža te srpskih klubova Čukarički i Palilulac, a jedno vrijeme gradio je trenersku karijeru u Saudijskoj Arabiji. Izjašnjava se kao Srbin i pravoslavac, ali je više puta jasno dao do znanja da njegova kći neće nastupati za ijednu drugu zemlju osim BiH. 

“Molim vas da ne morite više s pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu”, rekao je prije nekoliko godina.

INDEX / PRESS