Četvrtak, 18.04.2024.

Dvostruki NBA prvak izazvao skandal s pištoljem, pred djecom prijetio njihovoj majci

Srijeda, 18.05.2022. | Najnovije | Sport

Američki košarkaš Rajon Rondo (36) našao se u centru skandala te dobio zabranu približavanja na 150 metara svojoj bivšoj partnerici i majci njihovo dvoje djece Ashley Bachelor, piše TMZ Sports.

Naime, dvostruki NBA prvak je optužen zbog prijetnji smrću vatrenim oružjem nekadašnjoj djevojci, i to pred očima njihove kćerke i sina.

Incident se dogodio u srijedu nakon što se Rondo razljutio što ga Ashley prekida u igranju videoigri sa sinom tako što je djetetu rekla da razvrsta rublje.

Četverostruki All-Star i aktuelni košarkaš Cleveland Cavaliersa se tada razbjesnio, uništio konzolu za igranje i nastavio trgati stvari po kući i ispred nje.

“Mrtva si”, prijetio je Rondo majci pred uplašenom djecom, a onda je napustio kuću.

Međutim, ubrzo se vratio te počeo lupati pištoljem po prozoru. Ashley tvrdi da nije odmah shvatila šta se događa te je tek kad je došla do ulaznih vrata vidjela Ronda kojeg je prvo pokušala smiriti, da bi joj on tada uz psovku rekao: “Dovedi mi sina.”

Rondo je potom navodno urlao na sina kada ga je dovela i ispitivao ga zašto ga se boji, a posrnula NBA zvijezda napustila je kuću kad su ondje došli roditelji njegove bivše djevojke.