Utorak, 14.05.2024.

Ronaldo nastavio da udara na Junajted: Ne trošim vrijeme na one koji me ne vole, nisu mi zanimljivi

Četvrtak, 17.11.2022. | Najnovije | Sport | Vijesti

Saga o odnosu Kristijana Ronalda i Mančester junajteda dobila je nastavak nakon što je objavljen novi deo njegovog intervjua sa Pirsom Morganom.

Portugalac nije štedio svoj aktuelni klub:

– Bio sam blizu Mančester sitija 2021. godine, i bio sam iznenađen jer su stvarno jako pokušavali da me dovedu. Ali moje srce, moja historija sa Mančester junajtedom, ser Aleks Ferguson su napravili razliku. Srce je bilo glasno u tom trenutku.

Mislio sam da će sve biti drugačije nego prije 13 godina, ali sam bio iznenađen na loš način. Sve je bilo isto. Izgleda kao da igračima mlađe generacije nije stalo. Nemaju glad, poručio je Ronaldo u intervjuu za CNN.

Potom je pojasnio:

– Ne slušaju. Neki da, ali većina ne. Što me ne iznenađuje jer mnogi neće imati mnogo uspjeha. Diogo Dalot je mlad, veoma profesionalan i nemam sumnje da će postići dosta. Također i Lisandro Martinez, ali i Kazemiro, iako je stariji.

Nije štedio ni upravu:

– Bio sam sretan jer sam radio sa Ole Gunarom Solskjerom, bar taj kratak period. Dobro iskustvo. On je veoma dobar momak sa dobrim srcem. Kad otpustite nekog takvog, morate da dovedete vrhunskog menadžera, a ne sportskog direktora. Uvijek sam bio okružen najboljim trenerima na svijetu – Zinedinom Zidanom, Karlom Ančelotijem, Žozeom Murinjom, Fernandom Santošem, Maksom Alegrijem… I stekao sam određeno iskustvo učeći od njih – dodao je Ronaldo.

avaz/press