Utorak, 17.05.2022.

Novak Đoković ostaje bez 40 miliona eura?

Ponedjeljak, 17.01.2022. | Sport | Novinar

Deportacija iz Australije Novaka Đokovića mogla bi ozbiljno da utiče i na brojna sponzorstva najboljeg tenisera svijeta.

Đoković već dugo brendira Lacoste i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno i obnovljen.

Poslije svega što se desilo u Melburnu, kompanija se oglasila i potvrdila da će doći do razgovora sa srbijanskim teniserom.

“Što je prije moguće, stupit ćemo u kontakt sa Novakom da razmotrimo događaje koji su pratili njegovo prisustvo u Australiji”, saopštila je kompanija Lacoste, a prenosi Ben Rothenberg.

Đokoviću Lacoste donosi ozbiljnu sumu na godišnjem nivou, a u 2021. godini, od sponzora je inkasirao blizu 30 miliona dolara, prema Forbesu.

U avgustu 2021. godine obnovio je ugovor sa Lacosteom, koji je stao uz njega 2017. kada je imao veliki pad u karijeri. Sve je nadoknađeno poslije operacije lakta, Đoković je ušao u najplodniji period karijere i osvojio 20. Grand Slam titulu, pa je došlo do sklapanja novog ugovora do 2025. godine.

Prema pisanju svjetskih medija, do tada bi Đoković inkasirao još 40 miliona eura, ali ostaje pitanje kako će se Lacoste postaviti poslije deportacije i procesa u Australiji.

(N1/PRESS)

Tagovi: Novak Đoković