Subota, 27.04.2024.

Novi jezivi detalji sa suđenja Mendyju: Nogometaš je žene silovao u “sigurnim sobama”

Utorak, 16.08.2022. | Najnovije | Sport

Nogometaš Manchester Cityja Benjamin Mendy (28) silovao je žene u zaključanim “sigurnim sobama” u svojoj izolovanoj vili iz koje su vjerovali da ne mogu pobjeći, rečeno je na sudu.

Francuski reprezentativac zloupotrijebio je svoje bogatstvo i slavu kako bi namamio žene u svoj dom u Cheshireu i silovao ih kada su ili rekle ne ili bile previše pijane da pristanu, rečeno je danas na suđenju u Chesteru.

Sudu je također rečeno da je pronalazio mnoge žene u noćnim klubovima u Manchesteru i često uz pomoć svog prijatelja 41-godišnjaka po imenu Louis Saha Matttuire kojem se također sudi jer je optužen za višestruka silovanja i seksualni napad.

Dvojac je optužen za pokazivanje bezosjećajne ravnodušnosti prema 13 mladih žena koje su navodno napali. Seksualno osvajanje mladih žena postala im je igra, rečeno je na sudu.

Otvarajući slučaj, tužitelj Timothy Vray rekao je poroti da je Mendy bio prilično poznat nogometaš u vrijeme zločina.

“Imao je ugovor s Manchester Cityjem i bio je osvajač Svjetskog prvenstva s francuskom reprezentacijom. A ovih dana slava privlači pažnju. Slava donosi i novac. I zbog toga, Mendyjeva bogatstva i statusa, drugi su mu bili spremni pomoći da dobije ono što želi”, rekao je Cray.

Jedan od Sahinih poslova bio je pronaći mlade žene i stvoriti situacije u kojima bi one mogle biti silovane i seksualno napadnute, dodao je Cray.