Utorak, 17.05.2022.

Đoković se oglasio: Razočaran sam, ali poštujem odluku

Nedjelja, 16.01.2022. | Najnovije | Sport | novinarka

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković razočaran je zbog gubitka sudskog procesa sa australijskim vlastima, kojim mu je onemogućeno učešće na Australian Openu.

Novakova žalba na odluku ministra za migracije Alexa Hawkea da mu ukine vizu nije usvojena od strane Saveznog suda. Srbina čeka deportacija i potencijalna zabrana ulaska u državu u naredne tri godine.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković razočaran je zbog gubitka sudskog procesa sa australijskim vlastima, kojim mu je onemogućeno učešće na Australian Openu.

„Želio bih da dam kratku izjavu kojom bih zaokružio dešavanja u sudu danas. Uzeću malo vremena kako bih se odmorio i prikupio energiju, prije nego što budem dao neki dalji komentar svega ovoga„ kaže Novak i dodaje:

“Izuzetno sam razočaran odlukom suda da odbije moju aplikaciju za sudskim viđenjem odluke ministra da otkaže moju vizu, što znači da ne mogu da ostanem u Australiji i učestvujem na Australian Openu. Poštujem odluku suda i sarađivaću sa relevantnim vlastima u smislu moje deportacije iz zemlje. Nije mi prijatno što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da ćemo se svi sada koncentrisati na igru i turnir koji volim”.

Za kraj, prvi reket sveta je zahvalio svima na podršci.

“Želio bih da poželim igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Konačno, hvala mojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, mojim dragim Srbima za stalnu podršku. Svi ste bili veliki izvor snage za mene”, zaključio je Đoković.

Australian Open počinje 17. januara. Đoković je odlukom suda ostao bez šanse da se bori za deseti na AO, a ukupno 21. Grand Slam, čime bi se usamio na čelu vječne liste. Sada priliku za to ima Španac Rafael Nadal.

Tagovi: Novak Đoković