Utorak, 14.05.2024.

Osim odradio prvi trening u Veležu s novim pojačanjem: Ibretimo se što je plata redovna

Utorak, 14.06.2022. | Najnovije | Sport

Amar Osim je zvanično predstavljen kao novi trener mostarskog Veleža koji je jučer prvim treningom zvanično počeo pripreme za novu sezonu.

Na prozivici su se pojavila 24 igrača, među kojima je i novajlija Đorđe Pantelić, koji je prošle sezone u dresu Radnika postigao četiri premijerligaška pogotka i čak 12 asistencija, te bi trebao biti novo pojačanje Veleža.

Na treningu se pojavio i afrički nogometaš Stephane Barow iz Obale Slonovače koji je još na zimu stigao u Mostar, ali nije dobio radnu dozvolu, te će se pokušati nametnuti struci u narednom periodu.

“Velež ima glavu i rep i teško je voditi takve ekipe, pravi izazov. Lakše je voditi kada ti slažeš kockice, ovako ako nešto povkariš ode glava, ode rep. Ovu ekipu Veleža poznajem odlično, znam šta Velež može, šta ima, igrali su prethodne dvije godine značajnu ulogu u našem fudbalu. Ima prostora da se još toga popravi”, kazao je Osim, dodavši:

“Mi se ibretimo što Velež redovno daje platu. Puno lakše je raditi u klubu gdje stvari funkcionišu kako treba, to je jedna od najvažnijih stvari.”

Osimovi pomoćnici će biti Avdo Kalajdžić, te Adin Mulaosmanović i Almir Memić, a Rođeni sezonu počinju nastupom u 2. kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

“Plan je da odemo na Kupres po osam dana, a u međuvremenu bi se vratili u Mostar dva-tri dana na jedan trening te definitivno vraćanje otprilike sedam dana prije početka prvenstva. Što se tiče pripremnih susreta, imat ćemo utakmicu s Varaždinom, bit će neko i iz naše lige. Bila je opcija za utakmicu s Hajdukom, ali nemamo gdje odigrati taj susret”, kazao je Osim.