Utorak, 16.08.2022.

Rukometaši BiH desetkovani protiv Švedske, otpala još dva igrača

Četvrtak, 13.01.2022. | Najnovije | Sport | novinarka

Rukometna reprezentacija BiH suočena je s dodatnim problemima uoči večerašnjeg premijernog meča na Evropskom prvenstvu protiv Švedske.

Nakon što su u Sarajevu zbog pozitivnih nalaza na prisustvo koronavirusa Covid-19 ostali Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Dino Hamidović i Elmir Građan, u ekipi imamo nedovoljno oporavljenog Vladimira Vranješa (koji večeras neće biti u sastavu), sinoć je neugodnu povredu na treningu zaradio i prvi golman Benjamin Burić (ipak će nastupiti večeras), a danas su pozitivne rezultate na prisustvo koronavirusa dobili jedini desni bek (jedini ljevak) u ekipi Dejan Malinović i šef bh. delegacije Srđan Jović.

Malinović i Jović su već u karantinu i čekaju se njihovi rezultate PCR testiranja. Naš lijevi bek Mirko Herceg već treći dan ima temperaturu (negativan je na Covid-19) i on također neće igrati večeras.

Naši rukometaši prvi meč na Evropskom prvenstvu igraju večeras od 20:30 sati protiv Švedske. Dva dana kasnije od 18 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18 sati, na rasporedu je posljednji susret grupe E protiv Španije.

Tagovi: Rukomet sport