Subota, 04.05.2024.

Haalandu je trebalo manje od minut da ga zamrze navijači Manchester Uniteda

Utorak, 12.07.2022. | Najnovije | Sport

Najveće pojačanje Manchester Cityja Erling Haaland zaprijetio je navijačima rivalskog Uniteda na zvaničnom predstavljanju na Etihadu.

City je organizovao predstavljanje dosadašnjih pojačanja u prijelaznom roku. Uz Haalanda, prisustvovali su Julian Alvarez i golman Stefan Ortega Moreno, koji su stigli ovoga ljeta.

Naravno, najviše pažnje privuklo je obraćanje Erlinga Haalanda navijačima koji od njega puno očekuju. Tu se odmah svidio fanovima koji su u velikom broju došli da ga pozdrave.

Norvežaninu je trebalo manje od minut da “kupi” navijače Manchester Cityja, da natjera rivale s Old Trafforda da ga zamrze. Pitanje navijača je glasilo “kojoj se utakmici najviše raduje u dresu Cityja”.

“Ne volim izgovarati to ime, ali Manchester United”, rekao je kratko Haaland i izazvao nezapamćene ovacije na Etihadu.

Ovu rečenicu navijači na tribinama Etihada pozdravili su aplauzima, a ona je prenesena i među fan grupama navijača Uniteda gdje su svi opravdano zabrinuti s obzirom na golgeterske predispozicije sjajnog napadača.

Izjava Haalanda ne čudi pošto je od ranije poznato da nije fan Manchester Uniteda protiv kojeg njegov otac Alf-Inge Haaland ima loša iskustva. Također, od rođenja je navijač Cityja i sigurno je da će imati dodatni motiv u gradskom derbiju.