Petak, 26.04.2024.

Jezive informacije o smrti bivšeg igrača Ajaxa (29): Povrijeđen je na porodičnom okupljanju

Srijeda, 11.05.2022. | Najnovije | Sport

Svijet nogometa preključer je potresla vijest o smrti nekada velikog talenta Ajaxa, reprezentativca Konga Jodyja Lukokija, a danas su se već pojavile nove informacije o tome da je zadobio smrtonosne povrede na porodičnom okupljanju.

Tokom prvih sati nisu bile poznate informacije o razlogu smrti 29-godišnjeg nogometaša koji je godinama igrao elitna evropska takmičenja. Međutim, već danas javljaju se jezive informacije.

Kako prenosi nizozemski list Parool, Lukoki je smrtonosne povrede zadobio na porodičnom okupljanju.

Riječ je o okupljanju održanom u gradu Almere. Lukoki je tu zadobio povrede koje su se na kraju ispostavile kobnim. Kada je stigao u bolnicu, doktori su ga pokušali operisati. Ipak, nakon operacije pao je u komu i doživio smrtonosni zastoj srca u ponedjeljak u šest sati ujutro.

Policija u regiji Srednja Nizozemska saopćila je kako istražuje incident na porodičnoj zabavi u Almereu. Također, potvrđeno je i to da su primili službenu prijavu za krivično djelo, što je bilo potrebno za pokretanje istrage.

Produkt Ajaxove čuvene nogometne akademije tokom karijere važio je za problematičnog nogometaša koji je znao praviti ispade van terena.

Tokom karijere igrao je za Ajax, Cambuur i Zwolle u Nizozemskoj, bugarski Ludogorets i turski Malatyaspor.