Nedjelja, 19.05.2024.

Teniserka će naslijediti 3,6 milijardi funti, ali roditelji joj se ne smiju miješati u karijeru

Nedjelja, 09.01.2022. | Najnovije | Sport

Američka teniserka Jessica Pegula (27) vjerovatno ne mora raditi do kraja života, jer će u budućnosti naslijediti očevo bogatstvo od 3,6 milijardi funti, ali ne želi da joj se roditelji miješaju u karijeru.

Uprkos svemu, tenis je njena velika ljubav i prošle sezone na Australian Openu stigla je do četvrtfinala gdje je na kraju izgubila od Jennifer Brady.

Do sada je baveći se tenisom zaradila milion funti, ali to je samo kap u moru za ono što će naslijediti. Naime, ona je kćerka Terryja Pegule, američkog biznismena i milijardera, koji je stekao bogatstvo od 3,6 milijardi funti biznisom sa prirodnim plinom i nekretninama.

To znalči da je nasljednica Pegula finansijski vrednija od Rogera Federera , Serene Williams i Marije Šarapove zajedno.

Ipak, Jessicina želja je da sama izgradi svoj put i da stekne ime igranjem tenisa, a ne samo da bude poznata kao kćerka Terryja Pegule.

“Kada sam bila mlađa, željela sam samostalno izgraditi ime, ali onda sam shvatila da moram prihvatiti i porodični aspekt. Tenis je moja stvar, to je moj posao, to je moja karijera. Odvojena je od svega ostalog i roditelji trenutno nemaju pravo glasa o bilo čemu što radim na terenu”, kazala je.