Petak, 03.05.2024.

Podrška koja ostavlja bez daha / Ahmedhodžić na utakmici za pamćenje imao i specijalnu podršku

Utorak, 08.11.2022. | Najnovije | Sport

Bh. nogometaš Anel Ahmedhodžić odigrao je meč za pamćenje u engleskom Championshipu, a u derbiju 20. kola protiv Burnleyja, u kojem je njegov Sheffield slavio rezultatom 5:2, postigao je pogodak i upisao asistenciju. Osim toga, sa tribina je imao specijalnu podršku supruge Marijane Cecilije Mašić (22).

Da se nalazi u sjajnoj formi i da je dolazak u Englesku bio pun pogodak, Ahmedhodžić je još jednom dokazao u 69. minuti kada se odlično snašao pred golom protivnika i pogodio za 4:2. Prije toga upisao je i asistenciju za drugi gol popularnih Oštrica.

Našem štoperu je ovo bio četvrti gol u ovoj sezoni, a pored toga je upisao i dvije asistencije u 14 odigranih utakmica.

Nakon susreta, njegova supruga objavila je njihovu zajedničku fotografiju sa terena stadiona Bramall Lane, a u opisu fotografije napisala je “ponosna”. S druge strane, bh. reprezentativac joj je odgovorio da je voli.

Inače, riječ je o djevojci iz Crne Gore koja živi u Danskoj, a prije četiri mjeseca šerijatski su se vjenčali u švedskom Malmeu.

Nakon ove utakmice, Sheffield se približio Burnleyju na tri boda zaostatka i trenutno imaju 35 osvojenih bodova, a u narednom meču igraju protiv Rotherhama, također na domaćem terenu.