Četvrtak, 16.05.2024.

Ronaldo dodaje razloge za napuštanje Uniteda: Klupa i razočaravajući poraz

Ponedjeljak, 08.08.2022. | Najnovije | Sport

Cristiano Ronaldo je već ranije izrazio namjeru da napusti Manchester United, a iako se engleski klub nadao da će se predomisliti, to izgleda sve manje vjerovatno.

Čini se da Portugalac ne razmišlja o ostanku na Old Traffordu, a nakon današnjeg domaćeg poraza od Brightona sve je više razloga da Cristiano napusti Crvene vragove.

Iako je razlog odlaska to što želi igrati u Ligi prvaka, činjenica da je bio izmjena u utakmici protiv Brightona mogla bi dodatno potkrijepiti njegovu želju za odlaskom. Erik ten Hag ga je ostavio na klupi jer ga je njegova trakavica u pripremnom periodu učinila nespremnim za novu sezonu, ali Portugalac bi to mogao iskoristiti kao gorivo za poticanje odlaska, pišu britanski mediji.

Uz to, nije pomogao ni poraz pred svojim navijačima. Partija Ten Hagovog tima bila je poprilično razočaravajuća, daleko od onoga kako bi trebala biti ekipa koja teži osvajanju titule.

Cristianovo pojavljivanje na klupi mogla bi biti i kazna Ten Haga. Naime, Portugalac je otišao s Old Trafforda na poluvremenu prijateljske utakmice protiv Raya Vallecana, što se nije nimalo svidjelo treneru Uniteda.

“Više igrača je to napravilo. Ja to ne prihvaćam. Apsolutno ne. To je neprihvatljivo. Ja im kažem, ono je nedopustivo. Mi smo ekipa, mi smo tim. Morate ostati do kraja”, rekao je.