Nedjelja, 19.05.2024.

Sve je gotovo: Real Madrid za 80 miliona eura dogovorio veliko pojačanje

Srijeda, 08.06.2022. | Najnovije | Sport

Francuski veznjak Aurelién Tchouaméni novi je igrač Real Madrida, a novi prvak Evrope za usluge ovog igrača Monaca platit će 80 miliona obeštećenja, uz mogućnost da s bonusima taj iznos dođe do 100 miliona eura.

Evropski mediji navode da je ovaj tamnoputi vezni nogometaš isključivo želio preći u Real Madrid i da ga nijedna druga ponuda nije zanimala, a s tim u vezi na kraju je uspio i napraviti dovoljno jak pritisak na čelnike Kraljevskog kluba da pošalju ponudu Monacu u traženom iznosu od 80 miliona.

Dva kluba za spomenuti dogovor napravili su i dodatne klauzule u ugovoru, a po kojima Monaco na kraju na ime obeštećenja za Tchouaménija može zaraditi do 100 miliona eura.

Tchouaméni će s Realom potpisati petogodišnji ugovor do ljeta 2027. godine.

Aurélien Tchouameni rođen je 27. januara 2000. godine, a u proškoj sezoni odigrao je ukupno 50 mečeva za svoj tim na kojima je postigao pet pogodaka i pri tome upisao tri asistencije.

Prije Monaca je dvije godine igrao za Bordeaux, a za reprezentaciju Francuske je debitovao 2021. godine i to nakon što je ranije prošao sve omladinske selekcije Trikolora.