Četvrtak, 28.03.2024.

Chicharito naglo ostario za dvije godine, mnogi se pitaju šta mu se desilo

Nedjelja, 08.05.2022. | Najnovije | Sport

LA Galaxy je još 15. februara putem svog Instagram računa podijelio nove službene fotografije nekih svojih igrača. Među njima i Javier Hernández Chicharito, ali tek sada njegova fotografija je privukla pažnju i s obzirom na njegov izgled mnogi se pitaju šta se desilo s čuvenim meksičkim napadačem.

Iako su ove fotografije svim ljubiteljima nogometa dostupne više od dva mjeseca, realnost je da se tek prije nekoliko dana jedna posebno munjevito proširila Twitterom.

Jedan od korisnika spomenute platforme postavio je dvije usporedne fotografije: jednu iz 2020. godine, kada je Chicharito stigao u klub i drugu iz ove 2022. godine, na kojoj nije izgledao previše sretan i djelovao je jako umorno.

Ipak, nevezano za te detalje, mnogi su primijetili ogromnu fizionomsku promjenu koju je meksički igrač doživio.

Šale i podsmijeh o Chicharitovom izgledu nisu se dugo čekale. Mnogi su ga čak uspoređivali s Golumom iz “Gospodara prstenova”, drugi su primijetili da je za samo dvije godine izgubio dio volumena kose, a ostali su se pitali šta mu se zaista desilo i da li je to samo do njegovog izgleda tog dana.

Chicharito je slavu stekao u Manchester Unitedu, a također je nosio i dres Real Madrida. Nastupao je i za West Ham, Bayer i Sevillu, dok je za reprezentaciju Meksika odigrao 109 utakmica na kojima je postigao 52 pogotka.

Na početku karijere ovaj nogometaš igrao je za Guadalajaru, za koju je od 2006. do 2010. godine postigao 26 pogodaka.