Petak, 29.03.2024.

Nevjerovatna scena u Nizozemskoj, sudija povrijedio igrača i udaljio ga s terena

Utorak, 08.02.2022. | Najnovije | Sport

Protekli vikend na nogometnim terenima obilježila je povreda mladog veziste Cambuura Meesa Hoedemakersa koji je morao napustiti teren nakon što je dobio udarac od sudije.

Nespretne situacije u kojima su glavni akteri sudije nisu raritet na nogometnim terenima, ali smo proteklog vikenda možda i prvi put vidjeli da je arbitar povrijedio igrača koji nakon toga nije mogao nastaviti utakmicu.

Vezista Cambuura Mees Hoedemakers morao je napustiti teren nakon što ga je glavni sudija Edwin van de Graaf udario rukom u oko. Naravno, to je bilo nenamjerno, ali je nogometaš morao napustiti teren.

Sve se dogodilo u 29. minuti utakmice Eredivizije između Cambuura i Utrechta. Nogometaš je ostao ležati na terenu, a nakon intervencije ljekara zatražio je zamjenu i napustio igru već u prvom poluvremenu.

Kako je istakao nakon meča, Hoedemakers je imao glavobolju i “mutilo” mu se pred očima zbog udarca.

U međuvremenu, oglasili su se iz kluba iz Leuwardena i poručili da nisu ljuti na sudiju De Graafa.

“Njemu je bilo najteže i uznemirio se zbog situacije. Na poluvremenu je došao da pogleda kako je naš igrač i izvinio se. Naravno da se ne ljutimo, bilo je nenamjerno”, rekao je Pascal Bosschaart, pomoćni trener Cambuura.

Inače, utakmica između Utrechta i Cambuura završena je rezultatom 3:2, a gosti, koji su ostali bez najboljeg igrača zbog povrede koju mu je uzrokovao sudija, imali su dva gola prednosti.