Nedjelja, 28.04.2024.

Daily Mail otkrio Haalandovu plaću. Evo koliko zarađuje na sedmičnoj bazi

Petak, 07.10.2022. | Globus | Najnovije | Sport | Vijesti

ERLING HAALAND je od 60 miliona teškog prelaska iz Borussije Dortmund u Manchester City samo još dodatno potvrdio svoju nevjerojatnu golgetersku klasu. U utakmici trećeg kola Lige prvaka protiv Kopenhagena zabio je nova dva gola i tako došao do brojke od njih 19 u prvih 12 nastupa za City, a svemu je pridodao i tri asistencije. 

Ulaganje u njega se čelnicima aktualnog engleskog prvaka definitivno isplatilo, a iz sportske redakcije Daily Maila sada su otkrili detalje Haalandovih primanja, koja svojom visinom “prebijaju” nisku cijenu odštete za koju je iz Njemačke doveden na Etihad.

Prema njima, Norvežanin na sedmičnoj bazi zaradi nešto manje od 900.000 funti, što znači da će za godinu dana u Cityju inkasirati oko 45 miliona. Kako dalje pojašnjavaju, njegova osnovna plaća nije značajno veća od plaća najvećih zvijezda kluba, ali niz gotovo zagarantiranih bonusa i onih koje Haaland ostvari sjajnim igrama dodatno je povećavaju. 

Tim njegovih zastupnika u kojem je i njegov otac Alf Inge Haaland, koji je i sam nosio dres Cityja, iskoristio je činjenicu što je zbog otkupne klauzule City Haalanda mogao dovesti za “samo” 60 milijuna, što je već tada bilo debelo ispod njegove realne cijene. Na spomenutoj klauzuli se inzistiralo kada je prelazio iz RB Salzburga u Dortmund, definitivno i zato kako bi ubuduće mogao tražiti višu plaću. 

INDEX/PRESS