Petak, 26.04.2024.

Guardiola dva dana nije vidio igrače: Možda nisam dovoljno dobar trener

Subota, 07.05.2022. | Najnovije | Sport

Španac Pep Guardiola je iskreno priznao da možda nije dovoljno dobar trener nakon što se njegov Manchester City vratio u Englesku poslije šokantnog poraza od Real Madrida i ispadanja iz Lige prvaka.

“Možda nisam dovoljno dobar da pomognem timu da to uradi. Niko ne zna šta bi se dešavalo s drugim igračima ili menadžerima. Bili smo blizu, oni to znaju, mi to znamo. Međutim, važno je da ćemo pokušati opet naredne sezone, a onda opet”, rekao je Guardiola novinarima u Manchesteru uoči utakmice Premiershipa s Newcastleom.

Otkrio je potom da se još nije sastao s igračima iako su od poraza u Madridu prošla dva dana.

“Nismo razgovarali. Nema riječi koje mogu pomoći tome kako se osjećamo. To je samo pitanje vremena, sna i razmišljanja o narednom cilju. Sutra (subota) će biti prvi dan kada ćemo opet biti zajedno i pričat ćemo o tome ko smo kao tim, šta smo uradili u polufinalu, koliko smo dobri bili, ne samo u ove dvije utakmice, već i cijele sezone. Pokušat ćemo sve to ponoviti u preostalih nekoliko sedmica. Ovo je vjerovatno jedan od trenutaka u kojima sam kao menadžer najponosniji na ovaj klub i na organizaciju. I do posljednjeg dana ovdje, davat ćemo sve od sebe”, poručio je Guardiola.

Inače, City će u nedjelju igrati protiv Newcastlea, a trenutno imaju bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Liverpool. Do kraja Premiershipa su ostala još četiri kola.