Srijeda, 15.05.2024.

Anel Ahmedhodžić briljira u Engleskoj: Novi gol i asistencija u derbiju protiv lidera

Subota, 05.11.2022. | Najnovije | Sport

Bh. nogometaš Anel Ahmedhodžić odigrao je novi sjajan meč u engleskom Championshipu, a u derbiju 20. kola protiv Burnleyja, u kojem je njegov Sheffield slavio rezultatom 5:2, postigao je pogodak i upisao asistenciju.

Gostujući tim je je golom Bensona došao u vodstvo od 1:0, ubrzo nakon toga Sheffield se preko Ndiayea vratio i poravnao na 1:1, no u samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 45. minuti, Benson drugim golom vraća Burnelyju vodstvo.

Već u trećoj minuti drugog poluvremena McBurnie pogađa za 2:2 nakon asistencije našeg Ahmethodžića, da bi nakon toga Robinson donio preokret domaćem timu i pogodio za 3:2.

Da se nalazi u sjajnoj formi i da je dolaazk u Englesku bio pun pogodak, Ahmethodžić je još jednom dokazao u 69. minuti kada se odlično snašao pred golom protivnika i pogodio za 4:2, a konačnih 5:2 postavio je McBurnie.

Našem štoperu je ovo bio četvrti gol u ovoj sezoni, a pored toga je upisao i dvije asistencije u 14 odigranih utakmica. Gol možete pogledati ovdje.

Nakon ove utakmice, Sheffield se približio Burnleyju na tri boda zaostatka i trenutno imaju 35 osvojenih bodova, a u narednom meču igraju protiv Rotherhama, također na domaćem terenu.

KLIX/PRESS