Četvrtak, 25.04.2024.

Hamza Čataković novi nogometaš Sarajeva, klub ga predstavio na zanimljiv način

Subota, 05.02.2022. | Najnovije | Sport

Nekadašnji mladi nogometni reprezentativac BiH Hamza Čataković novi je nogometaš Sarajeva, nakon što se poslije pet godina vratio na Koševo, a Bordo klub ga je predstavio na zanimljiv način objavom na društvenim mrežama.

FK Sarajevo je potvrdio potpisivanje dvoipogodišnjeg ugovora. Čataković je obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor, a već danas se priključuje prvom timu na pripremama u Antaliji.

Nogometaš Rođen u Cazinu u Sarajevo dolazi kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s bugarskim CSKA iz Sofije, za koji je nastupao samo pola godine, a prethodno je četiri i po sezone nosio dres slovačkog Trenčina.

Čataković je u Akademiju FK Sarajevo došao u julu 2015. godine, a za prvi tim je debitovao protiv Slavije u Kupu BiH u novembru iste godine, kada je za samo 45 minuta igre svojim lucidnim potezima i proigravanjima oduševio sve prisutne te je na tom susretu upisao asistenciju.

Nekoliko mjeseci kasnije protiv istog rivala na Koševu je zabilježio i prvenstveni debi te je za samo devet minuta provedenih na terenu postigao i prvjenac, a ukupno je na četiri utakmice u bordo dresu dao jedan gol uz dvije asistencije.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo predstaviti našim navijačima povratak našeg akademca Hamze Čatakovića u FK Sarajevo. S njim dobijamo još jednu kvalitetnu opciju u napadu, koja će unaprijediti naš tim. On je ljevak koji može pokriti više pozicija i pružiti našoj ekipi više mogućnosti. Ne samo da se uklapa u željeni napadački stil igre, nego njegove kvalitete mogu biti presudne u ostvarivanju naših sportskih ciljeva“, istakao je Ivan Kepčija, savjetnik kluba.

“U proteklom periodu postojala je želja za povratkom u Sarajevo. Drago mi je što je sada uspjelo. Sretan sam što sam ponovo tu. Želim dati svoj doprinos u uspješnim rezultatima kluba u narednim godinama i jedva čekam da istrčim pred koševsku publiku. Kada sam debitirao prije nekoliko godina kao junior kluba, nevjerojatan je bio osjećaj, kojeg uvijek nosim sa sobom“, poručio je Čataković.

Video pogledajte OVDJE.