Nedjelja, 19.05.2024.

Đokoviću definitivno zabranjen ulazak u Australiju, slijedi deportacija

Srijeda, 05.01.2022. | Najnovije | Sport

Srbijanski teniser Novak Đoković neće nastupiti na Australian Openu, nakon što mu je zvanično zabranjen ulazak u ovu zemlju. Drama na aerodromu u Melbourneu okončana je donošenjem odluke lokalnih vlasti nakon čega će uslijediti njegova deportacija kući.Đoković je imao mnogo problema s ovogodišnjim Australian Openom. Do prije nekoliko dana nije znao da li će imati pravo nastupa jer nije vakcinisan, a jučer je zvanično saopštio da je dobio medicinsko izuzeće.

Međutim, po dolasku na aerodrom u Melbourneu, tamošnje vlasti odbile su mu dati vizu za ulazak u državu. Australske vlasti poručile su da Đoković mora pokazati validan razlog za medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu.

Za to vrijeme, Đoković je čekao odluku tako što je bio zbrinut u prostoru kojeg je blokirala policija, a noć je proveo izoliran u sobi u koju niko nije mogao ući. Đokovićev trenerski tim bio je odvojen, u drugoj sobi.

Ipak, večeras su potvrđene najgore moguće vijesti za srbijanskog tenisera. Naime, zabranjen mu je ulazak u Australiju i zbog toga će morati da se vrati nazad.

Ova odluka, bez ikakve sumnje, izazvat će žestoke proteste fanova Novaka Đokovića, ali i onih koji su na strani prvog tenisera svijeta.

Tako je okončana drama koja je trajala tokom cijelog dana. Srbijanski teniser bio je zatvoren u sobi, a prije toga je nekoliko sati bio na ispitivanju u imigracionom odjeljenju. Međutim, dozvolu za ulazak u zemlju nije dobio.