Četvrtak, 16.05.2024.

Kylian Mbappe više ne predvodi listu, imamo novog najskupljeg nogometaša na svijetu

Petak, 04.11.2022. | Globus | Najnovije | Sport | Vijesti

Specijalizovani portal za transfere – Transfermarkt, objavio je nove podatke o najskupljim nogometašima današnjice i prema njihovim procjenama, trenutno je Norvežanin Erling Haaland igrač koji najviše vrijedi.

Golgeter reprezentacije Norveške i Manchester Cityja je u ovoj sezoni postigao čak 22 pogotka u svim takmičenjima, što je posebno imalo utjecaj na njegovu vrijednost i ona je trenutno 170 miliona eura.

Haaland je tako na prvom mjestu pretekao napadača PSG-a Kyliana Mbappea čija je trenutna vrijednost 160 miliona eura, a na trećem mjestu je krilni napadač Real Madrida Junior Vinicius koji vrijedi 120 miliona eura.

U prvih pet su još dva mlada igrača, Phil Phoden iz Manchester Cityja s vrijednošću od 110 miliona eura te Pedri iz Barcelone koji prema podacima ovog portala vrijedi 90 miliona eura. U prvih deset su još Jude Bellingham i Bakayo Saka, s vrijednošću od također 90 miliona eura, a toliko vrijedi i Harry Kane iz Tottenhama.

Deveti je Dušan Vlahović iz Juventusa i njegova vrijednost je 85 miliona eura, a mjesto u prvih 10 još pripada Bayernovom mladom igraču Jamalu Musiali, čija se vrijednost procjenjuje na 80 miliona eura.

Od bh. igrača, najvrijedniji je Anel Ahmethodžić koji igra za Sheffield i njegova vrijednost je 10 miliona eura, dok je drugi Miralem Pjanić koji vrijedi 9,5 miliona eura. Treći je Rade Krunić čija je vrijednost devet miliona eura.

KLIX/PRESS