Ponedjeljak, 08.08.2022.

Jonquel Jones pružila podršku nekadašnoj saigračici kojoj prijeti 10 godina zatvora u Rusiji

Četvrtak, 04.08.2022. | Najnovije | Sport | novinarka

Najbolja bosanskohercegovačka košarkašica Jonquel Jones je pružila podršku nekadašnoj saigračici Brittney Griner kojoj prijeti deset godina zatvora u Rusiji.

Griner, jedna od najboljih centara u historiji, je uhapšena na aerodromu u Moskvi u februaru ove godine kada su joj pronašli ulje kanabisa u torbi, a zbog toga joj prijeti čak i deset godina zatvora.

Suđenje je u toku, a završne riječi tužilaštvo i odbrana bi trebali iznijeti danas, dok bi presuda mogla biti objavljena u petak.

Jones je s Griner igrala u ruskom Ekaterinburgu od 2018. godine do početka ruske invazije na Ukrajinu, a činile su fantastičan tandem pod košem.

Naša košarkašica je uoči izricanja presude poslala poruku nekadašnjoj saigračici, ali i ruskim pravnim organima.

Objavu pogledajte OVDJE.

“Proteklih pet godina sam igrala u Rusiji u Ekaterinburgu. Bilo mi je odlično i uvijek ću biti zahvalna na uspomenama i prijateljstvima koje sam stekla tamo. Jedna od tih prijateljica koje sam stekla je i Brittney Griner. Ona je s Ekaterinburgom osvojila sedam titula prvaka Rusije i četiri titule Eurolige. Ponosno smo nosile dres Ekaterinburga i donosile titule za naše ruske navijače. Zbog toga danas molim da joj, zbog poštivanja sporta i u čast naših sjajnih uspomena iz Rusije, ukažete milost i pokažete razumijevanje prilikom izricanja presude u petak. Molim vas za milost”, poručila je Jones i poručila Griner da je voli i da joj nedostaje.