Subota, 20.04.2024.

Zvijezda Bayerna ne želi Haalanda u ekipi: Više volim hraniti svoje konje i zečeve nego njega

Petak, 04.02.2022. | Najnovije | Sport

Thomas Müller stao je na stranu Roberta Lewandowskog komentarišući navodni interes Bayerna za potpisivanje Erlinga Haalanda, a njegova izjava privukla je dosta pažnje.

U intervjuu za Sport Bild, 32-godišnji nogometaš Bayerna nije se ustručavao odgovoriti na pitanje o Erlingu Haalandu, napadaču Borussije Dortmund koji je na listi želja evropskih velikana poput Barcelone, Real Madrida i Müllerovog Bayerna.

“Želiš li hraniti Haalanda svojim asistencijama?” , pitali su Müllera, na šta je on kazao:

“Više volim hraniti svoje konje i zečeve”, odgovorio je Müller, stavljajući se na stranu Roberta Lewandowskog kojeg bi Norvežanin mogao zamijeniti, a što sada već legendarni igrač Bayerna ne želi.

Haaland (21 godina) i Lewandowski (33 godine) zauzimaju istu poziciju na terenu, a pitanje je da li bi Norvežanin i Poljak bili kompatibilni u Bayernu.

Uprkos činjenici Mülleru i Lewandowskom 2023. godine ističe ugovor s Bayernom, veznjak vjeruje da će nastaviti igrati zajedno:

“U nogometu je sve moguće. Ali bilo bi iznenađujuće s obzirom na to kako nam ide. U ovom trenutku nas niko nije kontaktirao. Stoga ćemo morati pričekati i vidjeti šta nam donosi budućnost”, rekao je Thomas Müller o svojoj budućnosti u Bayernu.