Četvrtak, 02.05.2024.

Bivši Stojnićev rival i prvak UFC-a optužen za pokušaj ubistva

Srijeda, 02.03.2022. | Najnovije | Sport

Nekadašnji UFC prvak Cain Velasquez (39) optužen je za pokušaj ubistva, tvrde američki mediji među kojima je i TMZ.

Jutros se pojavila vijest da je Velasquez uhapšen zbog učestvovanja u pucnjavi, a onda je stigla nova verzija po kojoj je MMA borac osumnjičen da je ipak on povukao okidač.

Da je Velasquez priveden saznalo se putem zvaničnih stranica policije budući da se nalazio na spisku osoba trenutno zadržanih u pritvoru, a tom prilikom je otkriveno i da mu je odbijeno pravo na izlazak uz jamčevinu.

https://twitter.com/JESnowden/status/1498681520646676480?s=20&t=fTe9j-ekVU1nuOY626DmsQ

Medijske špekulacije potvrdila je policija nakon što je objavila Velasquezov “policijski portret” nastao poslije privođenja u stanicu.

Bivši MMA borac na fotografiji izgleda u dobrom stanju, a sada ga čeka daljnje suđenje budući da je vjerovatno on povukao okidač.

Inače, Amerikanac je u karijeri imao 14 pobjeda i tri poraza i to od Francisa Ngannoua, Fabricija Werduma i Juniora dos Santosa.

U međuvremenu je savladao brojna velike imena pa je postao i prvak elitne organizacije, a 2009. godine imao je i borbu protiv prvog bh. MMA borca koji je nastupao u UFC-u Denisa Stojnića, koja je nakon dvije runde pripala Velasquezu.

Inače, Caine jeu toj borbi svim mogućim oružjem bombardovao Stojnića, ali ga nije uspio nokautirati. Na kraju je sudija prekinuo borbu budući da Denis nije bio aktivan te je tako presuđen tehnički nokaut u korist Amerikanca.