Petak, 19.04.2024.

Željezničar u Trebinju želi nastaviti dobar niz, Borac i Široki favoriti na domaćem terenu

Subota, 01.10.2022. | Sport

Danas se igraju još tri preostale utakmice 12. kola m.tel Premijer lige, a najzanimljivije bi trebalo biti u okršaju bivših šampiona Leotara i Željezničara.

Leotar je nakon slabog početka sezone i uoči reprezentativne pauze promijenio trenera i nada se da će uspjeti popraviti bodovni saldo u narednim utakmicama, dok je Željezničar prije ovog kola bio na diobi prvog mjesta sa Širokim Brijegom i očekuje nastavak dobrog niza.

“Reprezentativnu pauzu koja je iza nas smo iskoristili na najbolji mogući način, mogu slobodno reći poslije jednog perioda koji je za ekipu bio veoma turbulentan. Dali smo sve od sebe da igrače podignemo i fizički i psihološki. Svi znamo da pobjednički mentalitet, koji mi treba da steknemo, mora da bude rezultat dobrog i kvalitetnog rada, kao i rezultata koji u proteklom periodu nisi bili dobri. Igrači su jako dobro trenirali i ponašali se u proteklom periodu”, rekao je šef struke Leotara Marko Maksimović u najavi meča, dodavši:

“Igramo protiv ekipe koja se nalazi u samom vrhu tabele, koji ima sjajne igrače i trenera. Na terenu ih predvodi Štilić, tu su brza krila Santos i Amoah, iskusni Cocalić… Pokriveni su na svim pozicijama. Sa druge strane, ovo što smo mi kao stručni štab vidjeli u našoj ekipi, prije svega psihološka promjena, daje mi za pravo da budem optimista i da uz jednu borbu kakva je bila protiv Slobode možemo da se nadamo dobrom rezultatu protiv Željezničara”, istakao je mladi stručnjak.

U prvoj međusobnoj utakmici na Grbavici između Željezničara i Leotara bilo je neriješeno 1:1.

Zanimljivo bi trebalo biti i u duelu Borca i Sloge koja je najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem dijelu sezone i već u nekoliko navrata je iznenadila favorite. Dobojlije igraju ofanzivan nogomet, te Banjalučane sigurno čeka težak zadatak.

U hercegovačkom okršaju Široki Brijeg je domaćin Igmanu i favorit je na svom terenu protiv novog premijerligaša.

Rezultati i raspored 12. kola Premijer lige:

Petak, 30. septembar:

Tuzla City – Sarajevo 1:0

Velež – Posušje 1:1

20:00 Zrinjski – Sloboda 1:0

Subota, 01. oktobar:

14:00 Borac – Sloga (Arena Sport, Dražen Marić)

15:00 Leotar – Željezničar (MY TV, Frano Jelić)

19:00 Široki Brijeg – Igman (Adis Mulahasanović)