Subota, 27.04.2024.

Antonio Conte blizu povratka u Englesku, ali neće u Manchester United, a ni u Newcastle

Nedjelja, 31.10.2021. | Najnovije | Sport

Italijanski stručnjak Antonio Conte mogao bi se ovih dana vratiti u Premiership, ako je vjerovati Tuttomercatu.

Ovaj sajt iz Italije tvrdi da bi Conte u sljedećih nekoliko dana mogao postati trener Tottenhama.

Spursi su pod vodstvom Nuna Espirita Santa u groznoj formi i engleski mediji nagađaju da Uprava kluba već traži novog trenera.

Da priča TuttoMercata ima podlogu, potvrdio je i poznati novinar Gazzette dello Sport Alfredo Pedulla, koji tvrdi da će Tottenham napraviti sve kako bi doveo Talijana na klupu.

“Tottenham je u slobodnom padu, a situaciju za Nuna Espirita Santa dodatno je pokvario jučerašnji težak poraz od Manchester Uniteda. Direktor kluba Fabio Paratici u sjajnim je odnosima s Conteom, kojeg bi želio i predsjednik Daniel Levy. Paratici će ga pokušati nagovoriti da dođe u London, iako Conte neće brzati s odlukama. Navodno će jako dobro odvagnuti prije nego što odabere sljedeći angažman, ali u Tottenhamu vjeruju da bi mogao doći baš njima”, objavio je Pedulla.

Conte je od 2016. do 2018. bio trener Chelseaja, s kojim je osvojio naslov prvaka 2017. godine. Potom je uzeo pauzu te je od 2019. bio trener Intera, s kojim je prošle sezone osvojio naslov i onda otišao.

Proteklih sedmica se Conte povezuje s Manchester Unitedom i Newcastleom, pa je ova priča s Tottenhamom došla potpuno neočekivano.

Podsjetimo, jučer je Tottenham na domaćem terenu razbijen od strane Manchester Uniteda, koji je slavio 0:3.