Četvrtak, 18.04.2024.

Nestvarna odluka NSBiH: Sudija koji je bio u zapaljenom automobilu opet sudi Veležu

Četvrtak, 30.09.2021. | Najnovije | Sport

Nogometni savez BiH, odnosno njegova Komisija za sudije i suđenje, već jako dugo pravi mnogo nelogičnih poteza.

Dosta često za utakmice Premijer lige BiH uopšte ne bude delegiran najbolji bh. sudija Irfan Peljto, a nije rijedak slučaj i da pojedini suci dijele pravdu klubu koji se više puta žalio na njihovo suđenje i čak tražio izuzeće.

Nova bizarnost će se desiti ovog vikenda, pošto je NSBiH donio zaista nestvarnu odluku. Naime, među delegiranim sudijama za duel Posušja i Veleža na Mokrom Docu, nalazi se Admir Šehović.

Šehović će biti glavni sudija ovog meča, a nestvarno je to iz razloga što je upravo Šehović, inače arbitar izSarajeva, bio u automobilu koji je zapaljen nakon nedavnog susreta Veleža i Borca.

Šehović je tada bio skupa u automobilu sa Sabrijom Topalovićem, a oni su tada presretnuti u tunelu u Jablanici, te su huligani zapalili vozilo. Sumnja se da su počinioci bili nezadovoljni navijači Veleža, koji su zbog lošeg suđenja i utrčali na teren i prekinuli ovu utakmicu ranije te večeri.

Na utakmici Posušja i Veleža sudit će i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, a on je također bio arbitar na meču Rođenih s Borcem.

Zaista je nejasno šta Savez želi postići s ovakvim odlukama…

Utakmica Posušje – Velež igra se u subotu od 15 sati.