Četvrtak, 18.04.2024.

Kako je Koeman dobio otkaz u Barceloni: Ključni trenutak dogodio se u avionu

Četvrtak, 28.10.2021. | Najnovije | Sport

Trener Barcelone Ronald Koeman je nakon serije loših rezultata sinoć dobio otkaz na klupi katalonskog kluba, a odluka o njegovoj smjeni “pala” je u avionu.

Barcelona je sinoć doživjela novi poraz i to je treći u posljednja četiri ligaška meča. Naravno, Koemanov posao je i prije toga bio na “klimavim nogama”, a predsjednik Joan Laporta odlučio je da meč na Vallecasu bude i posljednji za nizozemskog stručnjaka.

Kako prenosi katalonski list Sport, odluka o smjeni Koemana “pala” je u avionu, pri povratku s utakmice protiv Raya, koju je odlučio iskusni “lisac” Radamel Falcao pogotkom u 30. minuti susreta.

Laporta je ušao veoma ljut u avion, a odluku o smjeni donio je oko 11 sati. Tokom leta je održao sastanak i obavio nekoliko razgovora s trenerima seniorskog tima i ostalim čelnicima kluba, nakon čega je donio finalnu odluku.

Koemanu je saopšteno sve vezano za otkaz već u avionu i Laporta mu je poručio da neće biti prisutan na današnjem treningu, već će za rad igrača biti zadužen Sergi Barjuan.

Ipak, nizozemski stručnjak će dobiti priliku da se pozdravi sa svojim dosadašnjim izabranicima nakon što posjeti klupske prostorije danas.

Kada je riječ o njegovom nasljedniku, Barjuan će voditi današnji trening, a možda i utakmicu protiv Alavesa za vikend. Ipak, neće se tu zadržati dugo, pa je tako prvi favorit za klupu Barcelone Xavi Hernandez, dok su u konkurenciji još Marcelo Gallardo, Roberto Martinez, Andrea Pirlo i Erik Ten Haag.