Četvrtak, 25.04.2024.

Allegri psovao igrače Juventusa nakon novog remija pa im pred medijima održao lekciju

Srijeda, 22.09.2021. | Najnovije | Sport

Trener Juventusa Massimiliano Allegri bio je izuzetno nezadovoljan nakon remija njegovog tima protiv Milana u nedjelju rezultatom 1:1, a sada se pojavio videosnimak nakon utakmice na kojem se vidi da je trener Stare dame psovao igrače nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Juventus je nakon četiri odigrana kola na katastrofalnoj 18. poziciji na tabeli, a Stara dama u ovoj sezoni još uvijek nije ostvarila pobjedu, već imaju dva remija i dva poraza.

Iako su protiv Milana imali vodstvo do 76. minute, na kraju su ostali bez pobjede i s razlogom su navijači ovog kluba izuzetno ljuti na čelnike, ali i igrače te članove stručnog štaba.

Na internetu se pojavio i videosnimak koji pokazuje da je i trener Juventusa Massimiliano Allegri bio izuzetno nezadovoljan zbog činjenice da su njegovi igrači u finišu ostali bez pobjede, a čak ih je prema onome što se može čuti psovao.

“Je*ote, pa vi igrate za Juventus!”, urlao je Alegri.

Ništa manje kritičan nije bio ni na konferenciji za medije s tim da je ovaj put ipak birao riječi.

“Ako ne shvatiš da svoje lične probleme moraš staviti u drugi plan kada si na terenu te igrati i beka iako si napadač, tada neće biti dobro, neće biti pravih rezultata. Znam da svi vole da pričaju o taktici, ali kada 15 minuta prije kraja utakmice imaš prednost, te do tada protivniku praktično ne dopustiš udarac na gol, sastav koji je na terenu u tom trenutku je nebitan. Ako već izgubiš organizovanost, ne smiješ izgubiti pristup i odlučnost. Ako se to nastaviti, teško da ćemo osvojiti titulu šampiona”, rekao je Allegri.

Naredni meč Juvenus će igrati protiv Spezije u gostima.