Četvrtak, 25.04.2024.

Nokautirao zvijezdu u usponu, uzeo bonus i nakon jednog pitanja napustio press konferenciju

Ponedjeljak, 18.01.2021. | Sport

Alessio Di Chirico bio je na rubu otkaza. Imao je ovaj talijanski borac tri poraza u nizu, a onda mu je UFC dodijelio autora najboljeg nokauta u 2020. godini – Joaquin Buckley.

Amerikanac iza kojeg se stvorila velika prašina bio je favorit uoči subotnje UFC on ABC 1 priredbe. Kladionice su na Buckleyovu pobjedu stavili skromnih 1,35, dok je tečaj na Di Chiricoa iznosio čak 3,40. 

No “bookmakeri” su se prevarili i Talijan je za otprilike dvije minute preciznim i snažnim “high kickom” srušio Buckleyja i za svoju izvedbu zaradio bonus od 50.000 dolara.  

Alessio nakon važne pobjede nije skakao od sreće već je vrlo emotivno i sa suzama u očima proživljavao ovaj značajan trenutak.

Nakon borbe, Di Chirico se pojavio u backstageu Etihad Arene, saslušao je jedno pitanje, poslalo svoju poruku i na iznenađenje okupljenih medija napustio press konferenciju. 

– Bila je ovo lijepa borba – započeo je Talijan, a onda se naglo prebacio na ono što je htio poručiti:

– Žao mi je, ali obećao sam sebi da neću odraditi ovaj intervju. Ne sviđa mi se što samo intervjuirate pobjednika. Ovaj sport čine dva čovjeka – pobjednik i gubitnik. Ne sviđa mi se ovo. Cijenim vaš posao, ali želim poslati poruku.