Nedjelja, 19.05.2024.

Lukaku: U Italiji sam savladao sve aspekte igre napadača, neću režati na saigrače, čujem se s Drogbom

Utorak, 17.08.2021. | Najnovije | Sport

Novi napadač Chelseaja Romelu Lukaku, koji je došao iz Intera u transferu vrijednom 115 miliona eura, kaže u intervjuu za klupski sajt da se usavršio kao napadač u Italiji, a govorio je o svom odnosu sa Didierom Drogbom, razlikama između Serije A i Premier lige i brojnim drugim temama.

Otkrio je kako ga je Tuchel uvjeravao da dođe na Stamford Bridge i vrati se među Plavce.

“Menadžer je bio jasan u razgovorima, želi da budem lider tima i da sve svoje sposobnosti stavim u službu ekipe. Moja uloga će zavisiti od plana za konkretnu utakmicu i od želja šefa. Ako želi da budem centralna tačka napada ili da napadam u prostorima iza odbrane, mogu da uradim šta treba. Dvije godine u Italiji pomogle su mi da savladam sve aspekte igre jednog napadača, sada sam spreman”, rekao je Lukaku i dodao:

“Dopada mi se sistem u kojem igramo, a ja sam veoma fleksibilan. Mogu da budem i deo tandema, ali i da budem samostalno u napadu – tako igramo u Belgiji, pa mi neće biti potrebno mnogo vremena da se prilagodim. Sada je stvar samo da se upoznam sa vrlinama saigrača i u tome da znam šta radimo bez lopte, a onda će na red doći sve ostalo”.

Belgijanac je u Chelsea prvi put došao 2011, kao 18-godišnjak, iz Anderlechta.

“Kompletniji sam igrač. Želim da napredujem u detaljima sve vreme, ali i da bolje radim ono što već radim dobro. Hoću da moji saigrači mogu da se oslone na mene u svakom trenutku. Jesam vođa, ali sam i onaj koji povezuje tim, staram se o tome da se svi osjećaju komforno i da su puni samopouzdanja. To je moja vrsta liderstva, tako sam se ponašao kada sam bio u Interu i kada sam bio kapiten u reprezentaciji. Kada je delikatan trenutak i kada ne ide sve kako treba, ohrabriću saigrače, neću režati na njih. Pokušavam da ostanem pozitivan”.

Pošto je ranije igrao za Manchester United u Engleskoj, neće mu biti problem privići se opet na taj stil igre.

“Znam šta me čeka, davao sam golove i u Engleskoj.”

Lukaku, koji je u maju napunio 28 godina, u bliskim je odnosima sa legendom Chelseaja Didierom Drogbom.

“To mi mnogo znači, čujemo se svakih nekoliko dana. Imamo i grupne chatove, konstantno smo u komunikaciji, a u posljednje dvije sedmice razgovarali smo i nešto češće. Imao sam mnogo pitanja, a on i dalje poznaje mnoge ljude ovdje, pa me je dobro spremio.”

Prošle sezone je Lukaku dao 30 golova za Inter, koji je osvojio prvi Scudetto u jedanaest godina.

Taktički i tehnički, Italija je bolja liga, ali u Engleskoj je suština u intenzitetu. To je ono gde se pravi razlika, ali za mene to neće biti problem, jer sam igrao osam godina u Premier ligi. Nije kao da ne znam šta da očekujem. Dao sam i ovde veliki broj golova u prošlosti. Sada sam nova verzija tog igrača, evoluirao sam, a dolazim u vrlo jak tim – sada moramo sve to da dokažemo tako što ćemo se boriti za titulu u Premier ligi”, zaključio je Belgijanac.