Nedjelja, 19.05.2024.

Bivši fudbaler Sarajeva Edin Šaranović doživio srčani udar, nalazi se u vještačkoj komi

Utorak, 17.08.2021. | Najnovije | Sport

Nekadašnji nogometaš Sarajeva i bivši reprezentativac BiH Edin Šaranović (45) doživio je težak srčani udar i nalazi se u vještačkoj komi.

Ovu informaciju na društvenim mrežama objavilo je nekoliko prijatelja Edina Šaranovića, koji su istakli nadu da će nekada sjajni napadač dobiti najvažniju životnu bitku, prenosi Klix.

Šaranović je karijeru počeo u TOŠK-u iz Tešnja odakle je 1999. godine prešao u Sarajevo. Prvi inostrani angažman ostvario je 2002. godine kada je potpisao za poljski Pogon Szczecin. Nakon toga prešao je u Rusiju u redove Sokol Saratova. Zatim nosio je dresove hrvatskih klubova Kamen Ingrada i Slaven Belupa, a uslijedio je povratak u Sarajevo 2006. godine.

Vratio se u Hrvatsku i nastupao je za Međimurje, Primorje i Zadar. Poslije je nastupao za Olimpik i Slobodu. Ima dva nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U dresu Fudbalskog kluba Sarajevo, u kojem je ostavio najveći trag, Edin Šaranović je odigrao 152 utakmice i postigao 40 golova. S Bordo timom osvojio je šampionsku titulu i Kup BiH.

Nakon završetka karijere bio je trener TOŠK-a, a jedno vrijeme i predsjednik kluba. Posljednji angažman imao je u njemačkom niželigašu FC BiH München.