Petak, 26.04.2024.

Na krilima Lewandowskog Bayern pobjedio Bracelonu

Utorak, 14.09.2021. | Najnovije | Sport

Danas nam se vratila Liga prvaka. Prvog dana odigrano je osam utakmica najjačeg evropskog klupskog takmičenja, a viđeno je nekoliko zanimljivih rezultata.

Prve dvije utakmice, one između Sevilje i Salcburga, odnosno Jang Bojsa i Mančester junajteda, bile su jako zanimljive. Na utakmici u Španiji su bila dosuđena čak četiri penala za poluvrijeme (1:1), dok je u Švicarskoj Jang Bojs nakon preokreta golom u 95. minuti savladao Mančester junajted (2:1).

U terminu od 21 sat najviše pažnje privukao je meč Barcelone i Bajerna, a “Bavarci” su ponovo razbili Barcelonu. Ovog puta su Robert Levandovski (Lewandowski) i društvo slavili sa 3:0. Nakon što je Bajern prije dvije godine savladao Barcelonu sa čak 8:2, večeras su izabranici Juliana Nagelsmana (Nagelsmann) ponovo bili noćna mora za posrnulog katalonskog giganta. 

Do vodstva ih je doveo Tomas Miler (Thomas Muller) u 33. minuti meča. Nijemcu je to bio sedmi gol u posljednjih šest utakmica protiv Barcelone u Ligi prvaka. Robert Levandovski je potom dodao dva gola, u 56. i 85. minuti. Nevjerovatni Poljak je tako nastavio sjajan niz od 18 utakmica zaredom na kojima postiže gol za svoj klub.

Vrijedi spomenuti da su u večerašnjem susretu Malmea i Juventusa (0:3) igrali bh. reprezentativci Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić. Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta, dok je Nalić priliku za igru dobio u 59. minuti. 

(Avaz Sport/PRESS)