Srijeda, 08.05.2024.

Plavi dobili novu Skupštinu: Cilj jasan – Željina lokomotiva na pobjedničkom kolosijeku

Četvrtak, 12.08.2021. | Najnovije | Sport

Komisija za izbor delegata u Skupštinu FK Željezničar, u skladu s članom 31. Statuta FK Željezničar Sarajevo broj 118/2015 od 04.03.2015.godine i 125/2016 od 30.01.2016 godine, odabrala je delegate koji će u naredne četiri godine aktivno raditi u najvišem organu kluba s Grbavice.

Nakon što je prethodni saziv Skupštine FK Željezničar podnio ostavke i nakon što je to i formalno potvrđeno, odabrana je petočlana Komisija za izbor delegata, kako to predviđa Statut kluba.

Komisija je zatim objavila javni poziv za delegiranje članova kluba, a poziv je bio otvoren do 20. jula 2021. godine.

Kako su saopštili iz FK Željezničar, na adresu kluba pristigao je veliki broj prijava što je pokazatelj da su članovi itekako motivisani i zainteresovani da svojim aktivnim radom pomognu da Željo što prije izađe iz krize i vrati se na pravi kolosijek.

Komisija je u toku prijave, te nakon okončanog javnog poziva održavala skoro svakodnevne sastanke i sjednice, a potom je u skladu s Poslovnikom pristupila odabiru 54 delegata.

Sve prijave su studiozno pregledane i Komisija je odabrala 54 člana za koja smatra da će na najbolji mogući način predvoditi Skupštinu FK Željezničar u naredne četiri godine. Svi delegati su obaviješteni, a po ispunjavanju preostalih uslova (dostava uvjerenja/potvrde o nekažnjavanju) Željo će objaviti spisak delegata.

“Klub se zahvaljuje svim članovima koji su se prijavili, te obavještava članove koji nisu odabrani u saziv da će biti kontaktirani kako bi pomogli Klubu kroz druge mogućnosti.

Novoizabrani delegati su saglasni u jednom, a to je da će od sazivanja prve sjednice aktivno, svakodnevno, učestvovati u radu FK Željezničar. Na konstituirajućoj sjednici oformit će se radne grupe koje će kontinuirano održavati sastanke međusobno i s Upravnim ili Nadzornim odborom Kluba kako bi imali pravovremene informacije, upute i zadatke za bolje funkcionisanje najtrofejnijeg bh. kluba koji u narednom mjesecu obilježava 100 godina postojanja bez prestanka.

Cilj je jasan – Željina lokomotiva na pobjedničkom kolosijeku”, saopštili su s Grbavice.