Petak, 19.04.2024.

Zbog Novaka i njegovoj “specijalnog tretmana” za karantin u Australiji pobuna u svijetu tenisa

Ponedjeljak, 11.01.2021. | Sport

Organizatori Australijan opena našli su se u problemu poslije tužbe vlasnika apartmana u Vestin Melburn hotelu, koji je bio predviđen za karantin tenisera i teniserki.

Morali su da pređu na plan B i stavljanje igrača u izolaciju u nekoliko manjih hotela, ali su tu kapaciteti na gornjoj granici, pa je odlučeno da najbolji teniseri i teniserke budu u karantinu u Adelejdu, 650 kilometara od Melburna, gdje će igrati egzibiciju 29. i 30. januara.

Poseban smještaj u Adelejdu bi trebalo da imaju Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominik tim od muškaraca, kao i Simona halep, Naomi Osaka i Serena Vilijams u ženskoj konkurenciji, uz članove njihovog tima.

Oni će, prema riječima direktora Australijan opena, Krega Tilija, na raspolaganju imati pet sati dnevno izvan hotela, što se nije svidjelo francuskom teniseru Žeremiju Šardiju, koji smatra da se ovim favorizuju najbolji.

Ova odluka da za top 3 dolazi niotkuda, treba je uzeti oprezno. Možete da koristite fitnes centar, a možete i bez njega. Pet sati dnevno se računa. Čudno je za sport gdje bi svi trebalo da imaju iste uslove – pobunio se Šardi u izjavi za L’Ekip.