Subota, 27.04.2024.

Rivaldo o Messiju

Srijeda, 10.02.2021. | Najnovije | Sport

Legendarni nogometaš Barcelone Rivaldo, stao je na stranu Lionela Messija nakon što je nedavno javno objavljen njegov ugovor s katalonskim timom prema kojem je za četiri godine inkasirao 555.237.619 eura.

Uprkos kritikama koje je Argentinac dobio zbog tako visokih primanja, Rivaldo vjeruje da je Messi dao puno više klubu nego što je dobio i da je njegov doprinos nemjerljiv.

Objava je maliciozna i potencijalno štetna, to je jasno. Gledajte, sve što je Messi učinio za Barcelonu znatno je iznad onoga što je dobio od kluba. Nemoguće je izmjeriti ono što je Messi dao Barci, a i dalje joj daje finansijski i sportski, kazao je Rivaldo.

Čini mi se toliko nepravednim da neko kritikuje ovaj ugovor, imajući u vidu Messijev doprinos koji pored svega privlači sponzore, medije, obožavatelje … Normalno je da je Messi dobio ugovor u svoju korist, a mora se uzeti u obzir sve, smatra Rivaldo.

Brazilac je također bio jako ljut zbog samog curenja detalja ugovora u javnosti.

Onaj ko je objavio ovaj ugovor, to je učinio s lošim namjerama, želeći napraviti štetu i nastojeći dodatno podijeliti klub u ovim turbulentnim vremenima, rekao je bivši osvajač Zlatne lopte 1999. godine, prenosi Klix.