Subota, 27.04.2024.

BiH želi pobjedu na Astana Areni: Desetkovani Zmajevi danas igraju jednu od ključnih utakmica

Subota, 09.10.2021. | Najnovije | Sport

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas na Astana Areni u Nur Sultanu igra utakmicu sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine protiv Kazahstana, a Zmajevi nemaju prvo na kiks ukoliko se žele domoći drugog mjesta i baraža.

Izabranici selektora Ivayla Peteva su jutros u hotelu odradili razgibavanje uoči ovog veoma važnog meča, a podsjetimo jučer su naši reprezentativci na Astana Areni, na kojoj je vještačka podloga, odradili zvanični trening.

Zmajevima treba pobjeda u ovom susretu jer bi porazom ili remijem umanjili šanse za osvajanje drugog mjesta. Sve brine podatak da je naš nacionalni tim skoro 700 dana bez pobjede u jednoj zvaničnoj utakmici, a Kazahstan je pokazao koliko je nezgodan.

Petev ima velikih kadrovskih problema za ovaj meč. Zbog povreda i zaraze korona virusom otpali su Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Rade Krunić, Siniša Saničanin, Mateo Sušić i Stjepan Lončar. Nakon toga vize nisu dobili Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, kao i Jusuf Gazibegović i Adi Nalić, ali njih dvojica su naknadno dobila vize i otputovala u Nur Sultan.

Susret Kazahstan – Bosna i Hercegovina igra se danas u 15 sati, a glavni sudija je Davide Massa, asistirat će mu Fabiano Preti i Stefano Alassio, dok će u VAR sobi biti Fabio Maresca i Mauro Vivenzi.