Petak, 26.04.2024.

Nova direktorica Newcastlea: Želimo biti na vrhu Premier lige, ali i na krovu Evrope

Petak, 08.10.2021. | Najnovije | Sport

Dolaskom konzorcijuma iz Saudijske Arabije na čelo Newcastlea, počela je nova era kluba sa St. James Parka.

Odluke će od sada donositi žena, jer je na mjesto direktora kluba imenovana Amanda Staveley, koja je najavila da će Svrake napasti titulu prvaka Engleske, ali i Evrope.

“Prvo želim se zahvaliti nevjerovatnim navijačima bez kojih ne bismo bili ovdje. Ovo je njihov klub, a mi ćemo se pravilno starati o njemu. Ozbiljno shvatamo našu ulogu. Ne želimo da dajemo prevelika obećanja, želimo da investiramo novac u sve segmente kluba”, rekla je Amanda, dodavši:

“Ponosni smo što smo dio Premier lige. To je najbolja na svijetu, a Newcastle najbolji klub na svijetu. Želimo da ga vidimo kako osvaja trofeje, očigledno. Na vrhu Premier lige, na krovu Evrope, ali za trofeje je potrebno i vrijeme, strpljenje i investicije”.

Newcastle je trenutno na 19. mjestu Premier lige i slijedi mu borba za opstanak.

“Borba za opstanak je trenutno naš najveći problem i tu nas očekuje veliki posao. Igre prvog tima moraju da se poboljšaju pod hitno, ali imamo dobar tim i vjerujemo da mu nije mjesto na 19. poziciji. Optimisti smo, uz dobar kurs i kvalitetan posao uspjet ćemo u onome što želim”, poručila je nova direktorica Svraka.

Staveley je 2008. godine posredovala i u kupovini Manchester Cityja od strane šeika Mansura, kasnije i prodaji Liverpoola Amerikancima.