Petak, 29.03.2024.

Zaradili 21 milion eura prodajom igrača za kojeg su Juve i Roma rekli da nije dovoljno dobar

Petak, 08.01.2021. | Sport

Amad Diallo je i zvanično novi igrač Manchester Uniteda u koji je stigao iz Atalante.

Diallo je velika nada evropskog fudbala, a Crveni đavoli odlučili su da ga kupe već u zimskom prelaznom roku. United je za dolazak ovog 18-godišnjaka izdvojio čak 21 milion eura.

Ovaj tinejdžer je dobio nedavno italijanski pasoš što je omogućilo transfer u United. On je prošao školu Atalante iako je prije toga bio na probama u nekoliko italijanskih klubova.

Njegov trener iz omladinske selekcije Boce Barco, Enzo Guerri, izjavio je da je prije odlaska u akademiju Atalante ovaj mladi fudbaler bio na probama u Juventusu, Romi i Sassuolu.

“Vidio sam da je on itekako talentovan dječak i znao sam da je pred njim blistava budućnost. Pored Atalante on je imao tri probe u Juventus, ali i u Romi i Sassuolu. No, oni nisu vjerovali da je on dovoljno dobar za njih. Na kraju ga je Atalanta potpisala i vidite danas koliko su zaradili”, kaže Guerri i nastavlja.

“Sjećam se kada je skaut Rome došao i nakon pet minuta što je gledao Dialloa rekao je da je on nešto posebno. No, ni Roma na kraju nije odlučila da ga dovede”.