Utorak, 30.04.2024.

Nijaz Mulahmetović, trener futsal reprezentacije BiH za PRESS: IDEMO ZAJEDNO U AMSTERDAM!!!

Petak, 05.03.2021. | Intervju | Najnovije | Sport

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je novi odličan rezultat i slavila je rezultatom 3:2 na gostovanju u Rumuniji u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, tim povodom PRESS je kontaktirao Nijaza Mulahmetovića koji nam je i odgovorio na nekoliko pitanja.

Druga pobjeda u nizu, šta očekujete od slijedeće utakmice u Zenici gdje bi mogli osigurati put na Euro?

Treća utakmica i treća pobjeda je nešto što niko nije očekivao pa ni mi sami. Još ako uzmemo u obzir raspored i dvije pobjede i gostima protiv reprezentacija koje su bile favoriti grupe onda je nas uspjeh time i veći. Za par dana slijedi nam još jedna utakmica protiv Rumunije i tu ćemo sigurno tražiti ovjeru plasmana na EURO.

Kakva atmosfera vlada u ekipi nakon ove pobjede?

Atmosfera je stvarno dobro, a kako ne bi i bila nakon ovakvih rezultata. Pobjede nas nose i nastojat ćemo to zadržati i u narednim utakmicama.

Da li ste naišli na probleme prilikom putovanja, kao što su to imali naši rukometaši sa obzirom na pandemiju Covid-19?

Situacija sa COVID-om je jednostavno nepredvidiva i nikad ne možete znati na koje igrače možete računati. Na našu sreću pred utakmicu svi su bili negativni na testiranju. Domaćini su se pobrinuli da sve bude na professionalnom nivou i sigurno ja da ćemo im uzvratiti istom mjerom.

Da li ste do sada imali podršku državnih institucija ili je ovo isključivo plod malog broja zaljubljenika u futsal?

Što se reprezentacije tiče u posljednje vrijeme imamo podršku NS/FS BiH i to nam puno znači. Nadam se da ćemo se odužiti plasmanom na Europsko prvenstvo.

Imate li poruku za navijače futsal reprezentacije BiH?

Poslije ovih pobjeda tek smo vidjeli koliko reprezentacija znači ljudima u BiH. Puno je poziva i poruka podrške i ovim putem veliko hvala svima koji nas prate i daju nam podršku. IDEMO ZAJEDNO U AMSTERDAM!!! – kazao je za PRESS Mulahmetović.

Podsjetimo, osam prvoplasiranih i šest najboljih drugoplasiranih selekcija će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Nizozemskoj iduće godine, a naša selekcija sada ima maksimalnih 9 bodova na vrhu tabele.

PRESS