Subota, 27.04.2024.

Dudić: Izdigli smo se svi zajedno i pokazali da vrijedimo, ovu sezonu ću pamtiti do kraja života

Subota, 04.12.2021. | Najnovije | Sport

Velež je danas na Koševu ostvario veliki trijumf nad Sarajevom od 0:2 u 19. kolu Premijer lige BiH.

Tako su Rođeni u dobrom raspoloženju otišli na zimsku pauzu, iako je iza njih jako turbulentnih nekoliko mjeseci.

“Pogotovo je dobro bilo prvo poluvrijeme. Znali smo kako igrati i ništa nije bilo plod slučajnosti. Pripremili smo se za ovaj teren i idealno odigrali. Dobro smo ušli u utakmicu, a to nismo imali u prethodnim mečevima. Floskula je kad kažemo borimo se, ali danas nema šta drugo biti nego borba na ovom terenu. U drugom poluvremenu je stanje terena bilo još gore, a od pet izmjena tri su bile neplanirane”, rekao je nakon utakmice trener Feđa Dudić i dodao:

“Svjesno smo se spustili u drugom poluvremenu i ostavili Pecu gore da pobjegne. Imao je tu jednu situaciju, a Sarajevo smo limitirali da nije imalo šanse u drugom poluvremenu.”

Osvrnuo se na polusezonu koja je iza Veleža.

“Turbulentna sezona koju ću pamtiti do kraja života, gdje god da budem. Bilo je prelijepo u sedmom mjesecu, a onda je bilo i ružnih scena i stvari- Bitno je da kad padneš da se opet digneš, pokazali smo na ovakvom terenu da smo veliki. Slijedi pauza, a nama će zaista dobro doći, iako smo u dobrom nizu. Dobro će doći jer momci od 10. juna treniraju, za koji dan će to biti punih 6 mjeseci. Izdigli smo se svi zajedno i pokazali da vrijedimo”, zaključio je Dudić.