Četvrtak, 25.04.2024.

Laporta: Koeman ostaje trener Barcelone, zaslužuje povjerenje jer je legenda kluba

Subota, 02.10.2021. | Najnovije | Sport

Iako su španski mediji prethodnih dana pisali da će Ronald Koeman dobiti otkaz u Barceloni, predsjednik Joan Laporta poručio je da je Koemanov posao siguran.

Mundo Deportivo je uoči današnje utakmice (21 sat) protiv Atletica objavio da bi to mogla biti posljednja utakmica Koemana na klupi Barcelone i da na tom susretu mora dokazati da je trener za Barcelonu. Međutim, Laporta kaže da će Koeman ostati trener i nakon utakmice u Madridu.

“Koeman ostaje trener Barcelone. Zaslužuje povjerenje jer je prije svega legenda kluba. Cijenim što je pristao biti s nama u ovim teškim vremenima. Nastavlja s radom bez obzira na večerašnji rezultat. Voli klub i ima sve potrebno da bude tu“, rekao je prvi čovjek Barcelone.

Nizozemski trener je Barcelonu preuzeo u kolovozu prošle godine. Navijači su razočarani igrama njegove ekipe i traže promjenu trenera. Jučer je katalonski Sport objavio da je i Laporta bio razočaran sastavom i formacijom u porazu protiv Benfice te da uopšte nije razgovarao s Koemanom nakon susreta.

Barcelona nakon šest utakmica u Primeri ima tri pobjede, a u Ligi prvaka je bez bodova nakon dva kola.