Petak, 19.04.2024.

Poraz Sarajeva u Brestu, neopravdano poništen gol Ahmetovića

Četvrtak, 27.08.2020. | Sport

Fudbaleri Sarajeva nisu uspjeli izboriti plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Prvak BiH je u drugom pretkolu u Brestu poraženo od Dinama sa 2:1.

Sarajevo je odigralo prilično dobro, posebno u prvom poluvremenu kada je bilo mnogo bolji rival, ali izabranici Vinka Marinovića nisu uspjeli da trijumfuju i ostvare dalji plasman.

Dinamo je poveo već u 3. minuti golom Mikhaila Gordeychuka koji je šutirao sa sedam-osam metara, a lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača Sarajeva i promijenila smjer te prevarila golmana Kovačevića.

Nakon primljenog gola Sarajevo je preuzelo inicijativu, a u 34. minuti uspjelo doći do izjednačenja preko Andreja Đokanovića, koji je iskoristio povratnu loptu i sa 15 metara zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu Dinamo je krenuo nešto ofanzivnije, što im donosi novo vodstvo u 49. minuti kada Abdoulaye Diallo postiže pogodak.

Sarajevo je pet minuta kasnije preko Mersudina Ahmetovića postiglo pogodak, koji je sudija poništio zbog nepostojećeg ofsajda čime je drastično oštetio prvaka BiH.

Do kraja meča Sarajevo je pokušavalo doći do izjednačenja i eventualnih produžetaka, ali se domaći tim dobro branio. Dinamo je također imao dvije prilike preko Sedka čiji udarac u 64. minuti brani Kovačević dok desetak minuta kasnije ne koristi istrčavanje golmana Sarajeva i promašuje prazan gol sa tridesetak metara.