Petak, 29.03.2024.

Nogometaši Čelika za početak trenažnog procesa čekaju rezultate testova

Utorak, 26.05.2020. | Najnovije | Sport

Nogometaši Čelika ipak danas neće početi pripreme za eventualni nastavak BHT Premijer lige, jer još uvijek čekaju nalaze prošlosedmičnih testiranja na koronavirus – izjavio je Feni kondicioni trener zeničkog premijerligaša Almir Seferović.

On je 18. maja, zajedno sa trenerom golmana Ibrom Hodžićem izvršio prozivku igrača, ali su trenažni proces prolongirali.

-Čekamo rezultate testiranja, jer ne možemo početi s radom prije toga. Bio je vikend i Bajram pa niko nije radio, ali se nadam da ćemo brzo dobiti rezultate. U svakom slučaju, mi smo spremni početi s treninzima. Čekamo još i kakva će biti odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji je prolongirao sjednicu na kojoj će se odlučiti da li se takmičenje nastavlja – kaže Seferović.

On najavljuje da su spremnost da se priključe treninzima najavili i Srbijanci Bojan Pavlović i Mladen Zeljković, koji imaju i bh. državljanstvo, dok bi se Nemanja Zlatković priključio naknadno.

Zeničanin Pavle Skočibušić, koji vodi predpionire i kadete zeničkog kluba, zbog činjenice da posjeduje Profi licencu, u slučaju nastavka BHT PLBiH sjedit će na klupi u ulozi šefa Stručnog štaba.

(FENA)