Subota, 27.04.2024.

Nudili su mi 500.000 pezeta da izbacim Ronaldinha iz utakmice

Ponedjeljak, 22.06.2020. | Najnovije | Sport

Fernando Caceres je jedan od najboljih odbrambenih igrača u argentinskoj historiji.

Nedavno je ovaj čvrsti defanzivac dao intervju za YouTube kanal Idols, u kojem je govorio o svojoj karijeri.

Tokom bogate karijere nastupao je za klubove kao što su River Plate, Boca Juniors i Real Zaragoza kao i za argentinsku nogometnu reprezentaciju.

Otkrio je brojne detalje iz vremena kada je igrao u La Ligi, a oni najzanimljiviji odnose se na to kako zaustaviti Messija ili Ronaldinha.

On je priznao da je Ronaldinho u to vrijeme bio zaista nezaustavljiv te da je jedini način da se zaustavi bio da ga neko povrijedi, što je ujedno i bogata ponuda koju je prije jednog meča dobio.

“Ponudili su mi 500.000 španskih pezeta da slomim Ronaldinha, odnosno da ga izbacim iz utakmice. To je bio jedini način da se on zaustavi, a tokom jedne utakmice u Vigu kada sam nastupao za Celtu, on je krenuo po loptu i ja sam ga udario s leđa. Pao je, a ja sam mu ponudio ruku i priznao da imam novčanu ponudu da ga izbacim iz meča. On je samo rekao: ‘Ako me uhvatiš’. Nisam mogao vjerovati”, rekao je Caceres i nastavio:

“On je bio uplašen, a ja sam bio šokiran. Također, sjećam se jedne situacije kada sam povrijedio Maradonu, a tada sam htio umrijeti od srama jer sam bio jedan od najmlađih igrača u reprezentaciji”, dodao je ovaj bivši nogometaš.

Također, na kraju se osvrnuo na Lionela Messija rekavši kako je, kao i Ronaldinho, jedini način da se on zaustavi da ga neko udari.

Fernando Caceres karijeru je završio 2007. godine u Argentinos Juniorsu.

Autor: A.A. / PRESS