Utorak, 23.04.2024.

Posljednja prilika da se pridružite popularnoj Školi trčanja Klix

Subota, 20.06.2020. | Sport

Ukoliko ste se ikada zapitali zašto Škola trčanja Klix ima reputaciju najpozitivnije priče u gradu, evo posljednje prilike da se ove godine u to i sami uvjerite. Trenirajte sa iskusnim trenerskim timom i po stručno izrađenom planu treniranja, posvetite kvalitetno vrijeme sebi, svom zdravlju i izgradnji fizičke forme.

Osma sezona Škole trčanja Klix započela je u iznimno pozitivnom duhu, a upravo takvom energijom polaznici protrčavaju kroz treću sedmicu treninga. Zelena, žuta i crvena grupa koje su oformljene po intenzitetu treninga dobile su svoje polaznike koji će u narednom periodu raditi na jačanju fizičke forme, iskusiti čari sarajevskih trka, ali i trka i izleta u regionu. 

Treninzi Škole trčanja Klix održavaju se tri puta sedmično, utorkom i četvrkom u 18 sati, te subotom u 8 sati na lokaciji Vilsonovo šetalište.

Osjećaj zadovoljstva i pravolinijski put ka ostvarenju ciljeva su čak i na samom početku dominantni kako kod trenerskog tima, tako i kod polaznika Škole.

„Kao jedna od dugogodišnjih polaznica Škole trčanja Klix ističem ovo iskustvo kao definitivnu promjenu životnog stila na bolje. Moja odluka o upisu u Školu trčanja došla je uz povećanje životnih obaveza pri čemu mi je nedostajalo vremena za bavljenje sportom. Grupni treninzi trčanja su se ispostavili kao odličan način za rješenje tog problema, a pritom su mi donijeli mnogo drugih benefita, prije svega širenje novih poznanstava na način da smo preko prijatelja postali kolege“, kazala je Berina Šahinović kojoj su ljubav prema trčanju i članstvo u Školi trčanja Klix donijeli priliku spajanja zadovoljstva s poslom, te je tako postala dio organizacijskog tima Škole trčanja Klix i Udruženja Marathon Sarajevo.

„Mnogo toga lijepog mi je pružila „školica“: Istrčala sam prvi put polumaraton i 10K, napravila sam mnogo kvalitetnih poznanstava, dobila sam priliku da radim na organizaciji evenata sa humanitarnim karakterom i dam svoj doprinos timu Udruženja Marathon, uspostavila sam zdrave životne navike i motivisala druge svojim primjerom“, dodaje Berina. 

Škola trčanja Klix je u osmu sezonu ušla sa brojnim poboljšanjima i novitetima, pa tako su od ove godine svim polaznicima omogućene ženska i muška svlačionica, te sigurno čuvani ormarići za odlaganje ličnih stvari tokom treninga.

Također, omogućeno je i da se uplata članarine vrši na mjesečnom ili sezonskom nivou čime polaznice i polaznici ostvaruju mogućnosti za brojne pogodnosti koje ih sljeduju. Svi polaznici i polaznice koji se opredijele na sezonsko članstvo u Školi trčanja Klix u trajanju od 16 sedmica, na poklon dobivaju besplatno učešće na trci Heineken 0.0 5K Spring Run koja se održava 8. augusta.

Ova trka ujedno je i prvi izazov za školarke i školarce, te je idealna prilika da se osjeti nevjerovatna atmosfera trčanja kroz sami centar Sarajeva uz podršku grupe i zajedno sa stotinama drugih trkača iz BiH, regiona, ali i svijeta. Prijave za trku Heineken 0.0 5K Spring Run su otvorene, a prijaviti se možete ovdje.

Članstvo u Školi trčanja Klix podrazumijeva ove, ali i mnoge druge pogodnosti kao što su specijalno dizajnirane dri-fit majice, edukativna druženja i savjeti o zdravim životnim stilovima, organizacija grupnih izleta i druženja u BiH i regionu, popusti kod partnera Udruženja Marathon i mnoge druge.

(Klix)