Četvrtak, 28.03.2024.

1. Atletski seminar – U subotu u Centru “Safet Zajko”

Četvrtak, 12.11.2020. | Najnovije | Sport

U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u subotu 14.11.2020. godine počinje 1. Atletski seminar u organizaciji Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo. Tema seminara je “Pravilno planiranje i programiranje godišnjeg rada sa vrhunskim atletičarima”.

Dobro je poznato da je atletska trenažna tehnologija jedna od najnaprednijih i najrazvijenijih trenažnih tehnologija po pitanju postizanja sportaševih maksimalnih kapaciteta i pomjeranja kinezioloških pragova.

Današnja svjetska atletika je otišla daleko, neki smatraju da je otišla toliko daleko da je postigla svoje maksimume. To je tako jer se od od prvih dana postojanja atletike konstantno traga za znanjem i ostalim trenažnim mehanizmima koji pomažu progres atletskih performansi.

Svjesni činjenice i važnosti da je educiranost i kompetentnost trenera od krucijalne važnosti za uspjeh u profesionalnom sportu, odlučili smo da krenemo sa organizacijom seminara. Na istom ćemo raditi sa atletskim stručnjacima, koji su kroz svoju praksu prošli „sito i rešeto“ i tako akumulirali veliku količinu znanja i iskustva i krunisali svoj rad sa renomiranim svjetskim rezultatom.

Jedan od takvih stručnjaka je Goran Obradović koji u svojoj trenerskoj karijeri ima najsjajnija svjetska odličja. Njegova najpoznatija i najuspješnija atletičarka je Ivana Španović, svjetska klasa u skok u dalj.

Seminar je namijenjen svim trenerima, ne samo atletskim, već i trenerima drugih sportova i braniša koji imaju želju da uče i unapređuju svoje znanje i vrijednosti , jer je kurikulum seminara koncipiran na način da se iznesenu informacije koje će biti primjenljive u svim oblastima.

Jedan od panelista u sklopu panel diskusije na Atletskom seminaru biće trener Dražen Lasić. Trenirao vis dalj i troskok u Zenici, Beogradu i Puli, a trenutno radi kao trener u Kninu.

Drug panelista je doktor psiholoških nauka, klinički i sportski psiholog, Remzija Šetić.

Treći i zadnji panelista na Atletskom seminaru je Amel Tuka. Jedan od najboljih bh. sportaša.